Over mij

Na bijna 25 jaar in financiele markten was het in 2012 genoeg. Het werk was fantastisch en fascinerend maar de rigide regelgeving maakte het onmogelijk om goede resultaten te blijven leveren. De regelgeving kon ik niet veranderen, mijn omgeving wel. Ik besloot te stoppen. Stoppen om iets anders gaan doen.

Dat “iets” valt sindsdien in twee passies uiteen die niet verenigbaar lijken. Ik werk met bedrijven en instanties aan het formuleren en uitvoeren van duurzame strategische transformaties. En ik loop ultrawedstrijden en train ultralopers.

Het transformeren van bedrijven en het lopen van ultrawedstrijden lijkt in beginsel niet op elkaar. Toch zijn de voorbereidingen, de transformatie en de race en wat daarna komt, in grote lijnen intentie. Dat proces heb ik samengevat in een protocol van  3 x 7 duidelijke stappen die als basis gelden voor vrijwel ieder doel.

Het herkennen, formuleren en uitvoeren van de juiste strategische beslissingen is een functie van 25 jaar ervaring in de financiële wereld. Gevormd door directe boardroom access bij beursgenoteerde bedrijven, werken met klanten, investeerders en bestuurders. Een weg vinden binnen de kaders van rigide regelgeving en werken in, en met verschillende landen en culturen. Die ervaringen werden versterkt door het leiden van diverse teams en de verantwoordelijkheid voor het nemen van significante strategische en financiële beslissingen. Het verleggen van persoonlijke grenzen en het ontdekken van passie en compenties heb ik geleerd door meer dan 75 hardloopwedstrijden over een afstand van een marathon tot meer dan 100km en het coachen & trainen van ultra-atleten.
Sinds 2012 heb ik mijn kennis & ervaring verder verbreed en verdiept middels opdrachten bij bedrijven, in het onderwijs, sport en zelfs de politiek. Ik werk altijd en tegelijkertijd nooit. Ik ben een nieuwsjunk, piekeraar en dromende hardloper. Eindeloos trots op, en dolgelukkig met mijn Iris en onze kinderen.
Mijn absolute en eindeloze motivatie is de creatie van een duurzame, inclusieve maatschappij. Een respectvolle balans tussen economie en ecologie. Een nederige maatschappij waarin mens & natuur worden behandeld zoals een ieder zelf behandeld wil worden. Want zoals Simon Bramwell zei tegen de pers tijdens een demonstratie: “apologies for the inconvenience caused but our planet is at stake”. Want als wij nog steeds niet bereid om onze waarden te veranderen, zitten onze kinderen opgezadeld met veel meer dan inconvenience.

Neem contact met ons op

  • Marco Groot Stichting

  • RSIN 8660.44.541